Woensdag 13 februari hadden we bij Caleido in Emmeloord een netwerkmiddag NT2 georganiseerd voor iedereen waar wij mee samenwerken.
We begonnen de middag met “petje op, petje af” om de basiskennis NT2 van ons publiek te testen. Daarna gingen we naar boven voor een gevarieerde workshop. Tijdens de workshop kwamen de volgende thema’s aan bod: “een dag van een ISK-leerling”,” van PO naar VO” en “Help! Een NT2’er in mijn klas!”

Tijdens de workshop hebben we een aantal zaken uitgelicht die laten zien waar onze expertise ligt op het gebied van anderstaligen. Er was een leuke energizer, die in te zetten is om de sfeer in de groep positief te stimuleren.

Daarna hebben we met elkaar gegeten in de kantine. Onze Turkse vrijwilliger had gezorgd voor buitenlandse lekkernijen bij het buffet en de zoon van Marcel Masé heeft prachtig voor ons gespeeld.
De hele middag hebben er leerlingen geholpen en dit werd door de gasten ook als zeer positief ervaren.
Bij het naar huis gaan kreeg iedereen een tasje mee met daarin het stroomschema bij uitstroom, tips voor een taalbewuste les, de beschrijving van de energizer en het raamwerk NT2.

Mocht je de netwerkmiddag gemist hebben, let dan goed op want in de loop van het jaar zullen we nog een inloopmiddag organiseren. Ook volgt er nog een nieuwsbrief waarin de behandelde thema’s beschreven zullen worden.

En natuurlijk is alle informatie hier op de site terug te vinden.

Wij kijken als team terug op een zeer geslaagde middag. Er was niet een hele grote groep mensen op af gekomen, maar de mensen die er waren hebben gezorgd voor een fijne sfeer en waren zeer positief over deze bijeenkomst.