Afgelopen week hebben we op onze locatie Caleido weer de jaarlijkse gezondheid week gehouden.
We hadden ook dit jaar weer een afwisselend, leerzaam en sportief programma.

Op maandagmorgen en dinsdagmorgen zijn we gestart met een workshopmorgen voor de instroom- en de A0 groepen met 4 workshops over tandenpoetsen, voeding, puberteit en seksualiteit en een sportworkshop. Op dinsdag morgen werden er 4 workshops gegeven voor de A1 en de uitstroomgroepen.

Dit was een afwisselend programma, met veel verschillende werkvormen, van sporten tot veel informatie, o.a. in de vorm van een quiz, gezonde sapjes om te proeven, tandenpoetsen met plakverklikkers, filmpjes en materiaal om diverse onderwerpen te verduidelijken. Tijdens en na de workshops was er tijd voor nabespreken en vragen beantwoorden die er bij leerlingen uit diverse culturen leven over seksualiteit, tandenpoetsen en gezonde voeding. Hierbij kwamen veel vragen los bij de leerlingen, en het was dan ook goed dat we de leerlingen ingedeeld hadden op sekse en leeftijd, zodat er een veilige omgeving was waarin ze hun vragen konden stellen met name over het gevoelige onderwerp puberteit en seksualiteit.

Elke middag hadden de leerlingen vanaf 13.00 uur vrij en mochten de leerlingen meedoen met een vooraf gekozen sport, die op locatie of in Emmeloord gegeven werd.
De leerlingen hebben zich prima vermaakt tijdens het dansen, basketballen, hockey, volleybal, trefbal, voetbal of het kickboksen!

Als klap op de vuurpijl hadden we dit jaar een echte escaperoom in de oude kelder van Caleido !!
De leerlingen hebben met veel plezier en enthousiasme de opdrachten over gezonde voeding met behulp van o.a. spelletjes, neonpennen, codes, water en magneten opgelost. Hierdoor konden ze cijfers vinden om met de juiste cijfercode de sloten en de laden van de kasten te kunnen openen.

En tot slot hebben alle groepen op vrijdag de week afgesloten met een gezonde lunch. We kunnen met veel plezier terugkijken op een leuke, leerzame en sportieve week!