Een aantal dames uit klas NB1b hebben de afgelopen weken op de vrijdagochtend les gekregen in houtbewerking bij bouwbedrijf Bos. Op de foto ziet u de eindproducten. Onder begeleiding van Dhr. Bos hebben de dames met verschillende gereedschappen gewerkt.

De leerlingen vertellen er het volgende over:

Ik ging naar een bedrijf om iets te leren over techniek.

Het was leuk en gezellig, daar heb ik iets geleerd.

Ik heb ook daar iets gemaakt, het is een grote hart.

Dat heb ik met hout en met schroefmachine gemaakt, op het eind heb ik hart geverfd zij was echt mooie.”
M.

Tijdens de drie lessen van de techniek, ik was bij Bos bouwbedrijf.

Les 1: Bij eerste les iedereen koos het ding dat wilde doen. Ik koos een huis voor vogels. Eerst moesten we een precieze project tekenen en daarna zoeken benodigde materialen. Samen met de meneren snijden we de juiste stukken hout.

Les 2: In de tweede les moesten we de randen van het materiaal gladstrijken.

En dan alles samenstellen en voorbereiden op schilderen.

Les 3: De derde les was de beste. We hebben ons werk geschilderd. Ik koos twee kleuren; blauw en wit. Dak, zijwanden en basis ik heb blauw geschilderd, terwijl de voorkant wit was.

Tijdens deze drie lessen heb ik geleerd hoe ik bepaalde hulpmiddelen moet gebruiken.

Ik ben blij met het werkeffect!”

D.